Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Szentágothai János - Kiss Ferenc: Az ember anatómiájának atlasza 1-2. kötet - Atlas anatomiae corporis humani 1-2.
Szentágothai János - Kiss Ferenc: Az ember anatómiájának atlasza 1-2. kötet - Atlas anatomiae corporis humani 1-2.

Ebben az évben jubileumi kiadásához érkezett a nagy múltú anatómiaatlasz: immár 85. kiadása jelenik meg a Medicina Kiadó gondozásában. Elképzelni is nehéz, hogy az első kiadás 1946-ban látott napvilágot.
Az atlasz 4. kiadásának előszavában olvasható a következő mondat: „A valóban didaktikus és szemléltető előadások mellett azzal segíthetjük elő legjobban az anatómiai oktatást, ha hallgatóságunknak jól méretezett tankönyvet, rövid, de valóban szintetikus tájanatómiát
és természethű atlaszt adunk a kezébe." Az atlasz hazai és nemzetközi sikere jól átgondolt szerkezetében és természethűségében rejlik.
A hajdan háromkötetes könyv az idők folyamán két kötetté sűrűsödött. Az első kötetben található a csonttan, az ízülettan, a fej, a nyak, a törzsfal és a végtagok ereit és idegeit bemutató képek, valamint a szívről szóló fejezet. A második kötetben szerepel a zsigertan, az idegrendszer és az érzékszervek ábrái. Ez a kötet kiegészült a modern képalkotó eljárások segítségével készült, a koponyát és a testüregeket bemutató felvételekkel.
A jelen kiadás ábraanyaga teljes mértékben megújult: a régi ábrák és rajzok művészien gondos és esztétikus új színezést kaptak, és a hajdan fekete-fehér képek is színesek lettek.
További változás a legutóbbi kiadáshoz képest, hogy az atlasz nyelvezete teljes mértékben megfelel a mai modern orvosi nyelv tendenciáinak és szabályainak.
A Kiss-Szentágothai-atlaszt ajánljuk orvostanhallgatóknak, gyakorló orvosoknak és a képanyag szemléletessége végett minden érdeklődő laikusnak.
Az atlasz Szentágothai János professzor úr születésének 100. évfordulójára jelenik meg.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés