Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Paksi Konstantin - Steven Lieb: Damon Hill - Formula 1 világbajnok és úriember
Paksi Konstantin - Steven Lieb: Damon Hill - Formula 1 világbajnok és úriember

Ez a könyv nem biográfia. Aki életrajzi könyvet szeretne olvasni, annak meg kell vásárolnia valamelyik külföldi szerző könyvét. Ez a könyv Damon Hill teljes Formula 1-es pályafutásáról szól (így, egyben sehol, sem található meg), az ő versenyzésének emlékpillanatait őrzi a különféle Grand Prix helyszínekről.
A Formula 1 világában még soha nem zúdítottak annyi kritikát egy világbajnokra, mint Damon Hillre. Egyértelműen méltánytalan, ahogyan a kilencvenes években a világ tollforgatói bántak az 1996-ban világbajnoki címet szerzett pilótával. Karrierje során 22 alkalommal szelte át a célvonalt győztesként, 42 ízben a dobogó valamely fokáról pezsgőzhetett, 20 edzésen nem talált legyőzőjére és 19 esetben ő teljesítette az abszolút leggyorsabb kört egy adott versenypályán.
Pályafutásának emlékeit, mondatait, eseményeit örökíti meg ez a könyv, amely egyben hű képet ad a vele dolgozó munkatársai és főnökei által arról, hogy milyen versenyző is volt valójában. Mindeközben bepillantást enged egy ember személyiségébe, aki a fényűzést és a luxust csak egy rövid ideig élhette át, mert édesapja halálával szinte a semmi közepére került a családjával. De hősünk ennek ellenére folytathatta a pályafutását, felküzdve magát a Formula 1 csúcsára, amely sok pilóta álma.
Egy autóversenyző, aki szinte apaként nőtt fel és keményen meg kellett dolgoznia mindenért. Egy autóversenyző, akit a családi sokk és az édesapjával való összehasonlítgatások csak hátráltattak. Egy autóversenyző, akinek ugyancsak szüksége volt némi szerencsére a céljai elérésében, akárcsak honfitársának, Nigel Mansellnek. Azonban bármilyen autót vezetett is Damon Hill, elmondhatta magáról, hogy pályafutása végeztével minden idők 10. legjobb Grand Prix versenyzőjévé vált.
Ez a könyv a versenyekből formál egyetlen karrierképet, ami ahhoz kell, hogy az olvasó minél inkább megértse, miért is lett Damon Hill méltán a nyolcadik brit világbajnok az 1950 óta létező Formula 1-es világbajnokságok történetében.


Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés