Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyvek


Mészáros Sámuel: Elfojtott szó
Mészáros Sámuel: Elfojtott szó

"Büszkeségem, Nagyapám
Vádolhatják azzal, hogy patetikus stílusban veti papírra szavait, érheti bírálat a szabálytalan formaiság és a költői képek használatának hiánya miatt is, de Mészáros Sámuel mégis költő. Méghozzá naiv művész, vagyis rendszeres művészeti oktatásban nem részesült alkotó, aki önerőből kezdett el verseket írni. Ahogy Pomogáts Béla, a Magyar Írószövetség volt elnöke írja szívélyes előszavában, Mészáros Sámuel célja, hogy "legyőzze a gyorsan rohanó időt". Tulajdonképpen, nem tudjuk, miért kezd el valaki közel 82 évesen írni úgy, hogy korábban soha nem írt.

"A feleségem betegsége és halála mélyen megérintett, ezért úgy éreztem, ki kell írnom a fájdalmat magamból" - mondta egy interjúban. Mészáros Sámuel ötvenhárom évnyi házasság után, 2011-ben vesztette el feleségét, és néhány hónappal később már első versét írta, amelyet tucatnyi követett. E művekből áll össze az a hetvennyolc verset tartalmazó kötet, amelyet az olvasó most a kezében tart. Az Elfojtott szó nem szokványos debütáló kötet, ugyanis szerzője idén tölti be 85. születésnapját, s ezzel a meglepetéskötettel neki sok boldogságot és erőt.

Mészáros Sámuel versei elsősorban a múlt emlékeiből táplálkoznak, hangsúlyos téma a szerelem, a szeretett személy elvesztése, fontos szerepet kapnak a szülők és a testvérek, akárcsak a költő fia és unokája. De a művek között megtalálhatóak erkölcsi értékkel bíró szövegek is, amelyek a természet, a kultúra ápolására hívják fel a figyelmet, vagy pusztán érzelmi üzenetet közvetítenek. Éppolyan természetes számára, hogy életkorából fakadóan az elmúlásról is szóljon, amelyet senki nem tud kicselezni. Ő azonban már most örök emléket állított."
Mészáros Márton (a szerző unokája)

2 900 Ft
Akció: 2 291 Ft

Vélemény írása a termékről
Név
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés