Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHild József építészete - Tanulmányok az építész halálának 140. évfordulóján rendezett konferencia anyagából

-25%
Hild József építészete - Tanulmányok az építész halálának 140. évfordulóján rendezett konferencia anyagából
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft2700
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
Hild József halálának 140. évfordulóján, 2007. március elején négy intézmény -Budapest Főváros Levéltára, BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék, Hild-Ybl Alapítvány, Magyar Építészeti Múzeum- kétnapos konferenciát rendezett Budapesten és Esztergomban, amit vándorkiállítás kísért.
A konferencián annyi érdekesség és új eredmény hangzott el, ami arra ösztönzött minket, hogy szerkesztett tanulmánykötetben adjuk ki az előadók cikkeit, gazdagítva és árnyaltabbá téve ezzel a Hild-értelmezést.
A könyvben az egyes épületek és épülettípusok vizsgálatán túl néhány írás a hildi életmű tágabb összefüggéseit is feltárja. A korábbi kutatásokkal szemben nem csupán fővárosi épületekkel, hanem egyre több vidéki alkotással foglalkoznak az építészettörténészek. Igazi újdonság az eddig feltáratlan Hild-csődperrel foglalkozó gazdaságtörténeti kutatás megjelentése, amely számos, az építészettörténet szempontjából is érdekes adatot hozott felszínre.
A kötet másik érdekessége az a két adattár, ami a szakmai munkát a jövőben segíteni fogja. Az egyik a Budapest Főváros Levéltárban őrzött több mint kétszáz Hild-tervből az Építési Bizottmány működésének idején keletkezettek listája, a másik a BTM Kiscelli Múzeum anyaga, ami pályázati terveket, igazi unikumokat tartogat a kutatók számára.
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789639535701
  Kiadó
  Terc Kiadó
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  228
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés