Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSándor Iván: Az éjszaka mélyén - 1914

-25%
Sándor Iván: Az éjszaka mélyén - 1914
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft2100
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Miért írtam regényt az első világháborúról? - kérdezték többen. Miért? - gondolhatja az olvasó is.
Az foglalkoztat, amiben élek. A hétköznapjaink -az országom-, Európa valósága. De a ma történetei száz éve kezdődtek: 1914-ben. Erről, a huszonegyedik századot is meghatározó régmúltról szól a regényem."

Az első világháború kitörése előtti napokban a szegedi gimnáziumban éppen érettségizett Kiss Ádám francia jutalomútra indul. Párizsban sodródik bele a háborúba. Lovas katonaként végigharcolja az európai hadszíntereket. Francia huszárként német fogságba kerül. Kiszabadulása után a német csapatokkal együtt harcoló osztrák-magyar ezredekkel előbb az orosz frontra, aztán a déli hadszíntérre vezénylik. A Marne melletti csatákban, a Bug partján, Piavénél küldik rohamra. Így kerül a történelem éjszakájának mélyére, ahol mindenki gyűlöli a szemben állót, mert az élete a tét. Aki nem öl, azt megölik.

Sándor Iván prózája az első olyan magyar regény az egykori háborúról, amely a teljes európai terepen, a nyugati, keleti, déli frontokon, vezérkari főhadiszállásokon, császári palotákban játszódik. Eseményei a lovasrohamok iramában kísérik végig Kiss Ádámot, sorsa váratlan végső fordulatáig.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9788081015779
  Kiadó
  Kalligram Könyv- és Lapkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  184
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés