Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekChristian Jacq: Mozart IV. Izisz kegyeltje

-21%
Christian Jacq: Mozart IV. Izisz kegyeltje
3 200 Ft
Akció: 2 528 Ft2528
Virtuális számla jóváírás: 32 Ft
Christian Jacq négykötetes Mozart-ciklusának befejező részében felfedi azokat a különös szálakat, melyek Mozartot a szabadkőművességhez fűzték, és elmeséli a történelem egyik legnagyobb zsenijének szellemi kalandját és titkos életét.

Miközben a francia forradalom felbolygatja Európát, s a szabadkőműves-páholyok gyanússá válnak az osztrák császár szemében, Wolfgang Amadeus Mozart a Figaro házassága mérsékelt sikere, a Don Giovanni bukása, a nyomasztó nehézségek és a fondorlatosan irányított rágalomhadjárat miatt nehéz időszakot él meg.
Mozart, noha anyagi gondokkal küzd, hű marad sajátos eszméihez, művei által is terjeszti a beavatási gondolatot, ezért veszélyes lázítónak tartják, mégis van ereje ahhoz, hogy megalkossa Nagy Művét, "A varázsfuvolá"-t - ezzel továbbadja Ízisz és Ozirisz misztériumának bölcsességét, és új utat nyit a Nyugat számára az egyiptomi beavatás felé.
A nehézségek után úgy tűnik, derűsebb jövő elé nézhet, ám Mozart ellenségei, a politikai hatalomtól az irigyekig, továbbra is állandóan zaklatják.
Közeledik tehát a legnagyobb próbatétel...
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789630793797
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  320
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés