Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMark Russinovich: Trójai faló / Pusztulás hadművelet

-21%
Mark Russinovich: Trójai faló / Pusztulás hadművelet
4 500 Ft
Akció: 3 555 Ft3555
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Ez a kötet Mark Russinovich két írását tartalmazza, a "Trójai faló" című regényt és egy elbeszélést "A Pusztulás hadművelet" címmel. Mark három műve egységet alkot, nemcsak azáltal, hogy mindhárom mű fő szereplője Jeff Aiken, a vírusvédelem zseniális harcosa.
A "Trójai faló" cselekménye két évvel "A nulladik nap" eseményei után játszódik. Jeff Aiken learatja a nyugati világ számítógépes hálózata ellen indított al-Kaida támadás megbénításáért járó babérokat. Kiberbiztonsággal foglalkozó cége virágzik, kapcsolata Daryl Haugennel pedig megerősödik, mikor a kedvese is csatlakozik cégéhez.(...)
"A nulladik nap"-hoz hasonlóan a Trójai faló is izgalmas és mindvégig feszültséget fenntartó történet, kijózanító figyelmeztetés Mark Russinovichtól, aki a világ egyik vezető kiberbiztonsági szakértője, a Microsoft munkatársa. A Trójai faló megmutatja a széles körben elterjedt nemzetközi kiberkémkedés erejét és veszélyét, és azt, hogy meddig lehet elmenni, ha valaki meg akarja állítani.

"A Pusztulás hadművelet" egyetlen epizód. Szakmai tartalmát illetően kevésbé tanulságos, mint a két regény, bár itt is számos, a számítógép-felhasználó könnyelműségét kárhoztató mondatot olvashatunk. Az elbeszélés címe Jeremiás prófétát idézi, az Anonymous hekkercsoport próbál megsemmisíteni egy bankot. Bár Jeff Aiken hekkerekről alkotott ítélete nem inog meg, megjelenik egyfajta kettősség - bár nincs kimondva, mind a cím, mind a novellát záró hallgatás a jog által a hekkerekkel szemben védett bűnössel kapcsolatos morális kétséget fejezi ki.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789639863286
  Kiadó
  Szak Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  416
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés