Áruházunk december 15-én 0 órától december 24-n 12 óráig zárva tart, rendeléseket nem fogadunk.
A már leadott rendeléseket folyamatosan teljesítjük.
Legkésőbb december 18-án hétfőn minden rendelést átadunk a postának, a futárszolgálatnak, valamint átviszünk a személyes átvételi pontra.

Valamennyi kedves vásárlónknak Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánunk.

Várjuk vissza december 24-én 12 órától ismét.

Ügyfélszolgálat: +3618909816 +36304475140
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHorváth Péter: Bogárvérrel

-25%
Horváth Péter: Bogárvérrel
3 800 Ft
Akció: 2 850 Ft2850
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"A sötétnek mondott középkor napfényesnek tűnő utolsó évtizedeiben, Mátyás országának gazdag bányavárosában, Selmecen árván mard egy tizenegy éves, nincstelen kölyök. Jó szerencséje (vagy balsorsa) a városszélen tengődő domonkos kolostorba vezérli. Megtűrt mindenesként szolgálja a kolduló rend szerzeteseit, köztük is legfőképp a nehezen kiismerhető apátot, kinek legfőbb álma, hogy az évtizedekkel korábbi földrengésben megrokkant Katalin-templomot - mely valaha a rend egyháza volt - isten dicsőségére újjáépítse.
Nyulacskát - így hívják a nyúlszájjal született, bicebóca kolostorszolgát - különleges adománnyal áldotta (vagy verte) meg az Úr: emlékezete betűhíven megőriz mindent, amiről hallott, s aminek tanúja volt. A kódexmásoló Johannes testvér mellett megtanul írni és olvasni, mindennapjairól bogárvérrel írott, titkos naplót vezet, hogy véletlenül se felejtsen el egyetlen apró részletet sem arra az időre, amelyben majd - vágyai és reményei szerint - megtudja, milyen feladatra szánja őt a mindenkinek gondját viselő Úristen.
Mátyás halálával végképp felborul az addigi status quo. A kolostor is részt vesz a jobbára titkos belharcokban. A megfontolt apát nem bíz mindent a szerencsére. A kolostor árváját spionnak neveli.
Vér és arany, szerelem és bűnök, mély istenhit és profán gondolkodás egyaránt megkísértik a kamaszból ifjúvá serdülő gyereket, aki - megértvén, hogy "árulónak" lett kiszemelve - elkeseredésében a halálba akar menekülni, amikor váratlanul új esélyt kap a sorstól.
Valóban új esély ez? Zarándokútja harmadában éri utol az apát parancsa: Krakkóból egy onnan Selmecre induló festő (bizonyos MS mester) bizalmába férkőzve vissza kell térnie szülővárosába." (a Szerző)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789639996380
  Kiadó
  Noran Libro Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  448
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés