Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPóczik Szilveszter: Az iszlám forradalom - Négy műhelytanulmány a radikális iszlámról

-25%
Póczik Szilveszter: Az iszlám forradalom - Négy műhelytanulmány a radikális iszlámról
2 790 Ft
Akció: 2 090 Ft2090
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
"Az iszlám, illetve arab társadalmak hősies erőfeszítéseit nem lehet részvét nélkül szemlélni, de részrehajlás nélkül kell vizsgálni. A kötet első tanulmányában az iszlám társadalmakban megjelenő politikai radikalizmus nemzetközi politikai valamint belső társadalmi okainak felvázolására tettem kísérletet, miközben felmutattam a nagyhatalmi politikák felelősségét, illetve felelőtlenségét, valamint a globalizáció folyamatainak nemszándékolt következményeit, beleértve a migrációs és interkulturális feszültségek pszichológiai hatásait is.
A második tanulmányban a mai radikális politikai iszlám eszmetörténetével foglalkozva egységes logikai rendbe igyekeztem szervezni annak előzményeit és mai tendenciáit.
A kötetben szereplő harmadik dolgozat az iszlám radikalizmus két kortársi gondolkodójával és első jelentős társadalmi szervezetének kibontakozásával foglalkozik, a negyedik munka pedig arra vállalkozik, hogy a terrorizmus fázisát maguk mögött hagyó és az aszimmetrikus háború stádiumába átlépni képes érett fegyveres harci szervezetek tevékenységének háttere előtt ezek eszmei alapozását valamint fejlődési trendjeit mutassa be." (a Szerző)
  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    ISBN
    9786155001468
    Kiadó
    Publikon Kiadó; IDResearch Kutatási és Képzési Kft.
    Kiadás éve
    2011
    Oldalszám
    192
    Kötésmód
    puha kötés
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés