Nyitva tartás

2020. január 24. és 29. között személyes átvétellel nem adható le rendelés, az átvételi pont költözése miatt.

Megértésüket köszönjük.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFüzesi Magda: Kagylóének - Régi és új versek

-26%
Füzesi Magda: Kagylóének - Régi és új versek
2 100 Ft
Akció: 1 550 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!
Füzesi Magda, a Kárpátaljai Forrás Irodalmi Kör egyik alapítójaként az elsők között fogalmazta meg az 1944-es deportálások sorstragédiáját, majd a hallgatásra kárhoztatottság tragikumát, a kimondhatatlanságot és a kollektív bűntudat visszás és fájdalmas érzéseit.
Lisztóczky László irodalomtörténész utószavában jól jellemzi e gazdag asszonyi költészet mélységeit: "Elsősorban az egyszerű szépségek és az intim hangulatok kifejezője, a mindennapok örömei és gondjai, az élet apró jelenségei, miniatűr szépségei, a "csendes csodák" igézik meg. Főként tájleíró költészetében nyilatkozik meg mámoros élet- és szépségszeretete, a szülőföld iránti hűsége. Újabb verseiben nemcsak Kárpátalja varázslatos tájait, hanem az anyaország és Erdély természeti szépségeit is magához öleli.”
"Költészetének fő erőssége az egyszerűség és természetesség, a látvány és a látomás között félúton egyensúlyozó jelképiség gazdag asszociációs játéka" - emelte ki Füzesi Magda költészetének jellemző vonását Bertha Zoltán irodalomtörténész.
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632980829
  Kiadó
  Kráter Műhely Egyesület
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  232
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db