Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSimon Sarolta - Ternai András: Szép vagy, gyönyörű vagy... - 1918-1945

-25%
Simon Sarolta - Ternai András: Szép vagy, gyönyörű vagy... - 1918-1945
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft1950
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"Az elszakadás, az elválás mélyen megsebző fájdalmát életünk során szinte mindannyian átéltük és átéljük valamilyen formában. Nehezen feldolgozható élmény. Abban a korban azonban, amelyről ez a dokumentum-regény szól, nagyon sokak általános életérzése volt az elszakítottság, vagy az elszakítottságtól való állandó félelem.
Különös műfaj a dokumentum-regény műfaja. A dokumentum-jelleg biztosítja a történelmi hitelességet, a regény-forma pedig egészen közel hozza, életszerűvé teszi az olvasó számára a szereplők megpróbáltatásokkal teli történetét.
Magyarország Trianon utáni elesettségéről, a II. világháború idején s az azt követő években átélt kiszolgáltatottságról mindannyian hallottunk. A tényeket ismerjük. Ahhoz azonban, hogy ez az ismeret történelmi tanúsággá váljon a későbbi nemzedékek számára, meg kell állnunk gondolatban, és hagyni, hogy ismereteink egy-egy ember vagy család egyéni sorsát figyelemmel végigkísérve szinte „személyes” élménnyé váljon bennünk.
Ebben segít nekünk Simon Sarolta és Ternai András könyve, amely egyben példát is állít elénk: a kitartás, a hazaszeretet, a küzdeni akarás, és nem utolsó sorban az emberi kapcsolatok, az összetartozás hatalmas erejét." (dr. Bölcskei Gusztáv)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638784513
  Kiadó
  Garbo Kiadó
  Kiadás éve
  2009
  Oldalszám
  244
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés