Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekA vállalkozó és a kultúra - Heckenast Gusztáv a legendás könyvkiadó

-22%
A vállalkozó és a kultúra - Heckenast Gusztáv a legendás könyvkiadó
3 800 Ft
Akció: 2 960 Ft2960
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Heckenast Gusztáv szakmai, üzleti, közéleti pályaíve az újkori magyar történelem legfényesebb évszázadának mérföldköveihez köthető.
Schöpflin Aladár méltán nevezte Heckenast Gusztávot -Jókai Mór után szabadon- a magyar könyvkiadás aranyemberének. Heckenast nem csupán jeles könyvkereskedő, nyomdatulajdonos és kiadó volt, az ő életpályáján keresztül a 19. század valamennyi szegmense -ipar, kereskedelem, technika és vállalkozástörténet, politika, kultúra, tudomány, közélet- nyomon követhető. Ennek szellemében egy gazdaságtörténeti, kultúrtörténeti, társadalomtörténeti elemeket is magában foglaló tanulmánykötettel tisztelgünk előtte oly módon, hogy életműve bemutatásával a modernizáció útját járó Pest-Buda és az egyesített főváros múltjának egy-egy szelete is megelevenedjék.
Jó szívvel ajánljuk e tanulmánykötetet mindazok figyelmébe, akik valaha vállalkoztak és vállalkozni fognak, akik a kultúra területén valaha alkottak és alkotni fognak, és azoknak, akik bepillantanának egy 19. századi könyvkiadó és pesti német-magyar polgár világába." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar; német
  ISBN
  9789630971317
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  344
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  540 g/db
Webáruház készítés