Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFráter Zoltán: Hagyomány, hatás, iszony

-21%
Fráter Zoltán: Hagyomány, hatás, iszony
2 900 Ft
Akció: 2 290 Ft2290
Kezdete: 2017.09.02   Visszavonásig érvényes!
"Hogyan kellene élni? Önmagunkban őrzött, jobbik énünkhöz méltón, kifelé, vagy a világból csak átszűrt hatásokat engedve magunkhoz, befelé?
Talán úgy kellene élni, véltem egykor, mint aj ó öreg Thomas de Quincey, a vén ópiumevő, mély völgyben, kis, fehér falú házban, amely körül mindig virágzik valami, télen pedig, a legfagyosabb, legdermesztőbb zimankó idején, jól befűtött kandalló mellett, hangulatfényben üldögélve, a tűztér előtt süppedező szőnyeg, csukott zsaluk, a földig érő, súlyos függönyök széles ráncokban terülnek szét a padlón. A boldogság, úgy képzeltem, teástálcával lép be szobám ajtaján, hozza a kosztolányis "rubin-teát és sárga páragőzt", a szellemi ember legkedvesebb italát. Thomas de Quincey, saját bevallása szerint, este nyolctól reggel négyig egyfolytában teázott, ezt különösen vonzónak találtam." (a Szerző)

A válogatott tanulmány- és esszékötet szélesebb kitekintésben szól a nyugatosokról és korukról, s a szövegvizsgálatokkal új felismeréseket kínál az olvasónak. Bloom hatásiszony-elméletére utalva a hagyományhoz való viszony kérdését világítja meg, kitér a nők irodalmi szerepére, s vonzó hangvételével közelebb hozza az irodalmi szövegekről való gondolkodás újabb lehetőségeit.
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789633490020
  Kiadó
  Holnap Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  244
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés