Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJánoska Antal - Horváth Ferenc: Zsugaléria - Képeslap és kártya a humor tükrében

-21%
Jánoska Antal - Horváth Ferenc: Zsugaléria - Képeslap és kártya a humor tükrében
5 775 Ft
Akció: 4 562 Ft4562
Virtuális számla jóváírás: 58 Ft

"A képes levelezőlapok divatjának közel száz esztendőn át hódolt az utazó és nyaraló polgár, névnapot, születésnapot és újévet köszöntő, vagy üzenetet és üdvözletet küldő rokon és barát. Külön műfajjá vált a levelezőlapok rajzolása, készítése.
Nyomdák, műtermek, stúdiók alakultak a képeslap sajátos művészetére, és a kiadványok nagy száma jelzi, hogy hamar népszerűvé váltak. Mára - hasonlóan a játékkártyákhoz - a műfaj megtalálta helyét a múzeumi életben is. A közelmúlt technikai változásaival és felgyorsult információáramlásával véget ért a képeslapok aranykora. De a „kártyás téma” aktualitása a XXI. században is vitathatatlan, hiszen ma is milliók ülnek a valóságos vagy virtuális játékasztalhoz.
Jánoska Antal (1954) és szerzőtársa, Horváth Ferenc (1943) a régi és modern játékkártyák barátaiként talán még idejében fedezték fel a kártyás témák művészeti és szépirodalmi értékeit, és gyűjtöttek össze négy évtized alatt több ezer képeslapot és számtalan irodalmi emléket. E gyűjtemény "leg"-jei sorakoznak az album oldalain.
E tarka és sokoldalú gyűjteményben a játékos ábrázolás feszültségein és helyzetkomikumain túl felbukkannak fantázia szülte dámák és királyok; társadalmi, politikai, történelmi tudósítás és kritika egyaránt.
E könyvvel a szépművészetek barátainak, a képeslapgyűjtőknek és a humor kedvelőinek mulattatására nyújtjuk át ezt a gyűjteményt - üdvözlettek kártyásoktól kártyákkal és kártyázókkal - nem csak kártyásoknak!" (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789637265839
  Kiadó
  Pont Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  104
  Kötésmód
  cérnafűzött kötött
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés