Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJánoska Antal - Horváth Ferenc: Zsugaléria - Képeslap és kártya a humor tükrében

-25%
Jánoska Antal - Horváth Ferenc: Zsugaléria - Képeslap és kártya a humor tükrében
5 775 Ft
Akció: 4 330 Ft4330
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

"A képes levelezőlapok divatjának közel száz esztendőn át hódolt az utazó és nyaraló polgár, névnapot, születésnapot és újévet köszöntő, vagy üzenetet és üdvözletet küldő rokon és barát. Külön műfajjá vált a levelezőlapok rajzolása, készítése.
Nyomdák, műtermek, stúdiók alakultak a képeslap sajátos művészetére, és a kiadványok nagy száma jelzi, hogy hamar népszerűvé váltak. Mára - hasonlóan a játékkártyákhoz - a műfaj megtalálta helyét a múzeumi életben is. A közelmúlt technikai változásaival és felgyorsult információáramlásával véget ért a képeslapok aranykora. De a „kártyás téma” aktualitása a XXI. században is vitathatatlan, hiszen ma is milliók ülnek a valóságos vagy virtuális játékasztalhoz.
Jánoska Antal (1954) és szerzőtársa, Horváth Ferenc (1943) a régi és modern játékkártyák barátaiként talán még idejében fedezték fel a kártyás témák művészeti és szépirodalmi értékeit, és gyűjtöttek össze négy évtized alatt több ezer képeslapot és számtalan irodalmi emléket. E gyűjtemény "leg"-jei sorakoznak az album oldalain.
E tarka és sokoldalú gyűjteményben a játékos ábrázolás feszültségein és helyzetkomikumain túl felbukkannak fantázia szülte dámák és királyok; társadalmi, politikai, történelmi tudósítás és kritika egyaránt.
E könyvvel a szépművészetek barátainak, a képeslapgyűjtőknek és a humor kedvelőinek mulattatására nyújtjuk át ezt a gyűjteményt - üdvözlettek kártyásoktól kártyákkal és kártyázókkal - nem csak kártyásoknak!" (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789637265839
  Kiadó
  Pont Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  104
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés