Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekTom Rose: Mindenki szereti a bálnákat - Megrendítő igaz történet, melyben összefogott az egész világ (T)

-83%
Tom Rose: Mindenki szereti a bálnákat - Megrendítő igaz történet, melyben összefogott az egész világ (T)
2 999 Ft
Akció: 499 Ft499
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Alaszka partjai mellett, ha túl korán jön a tél, szinte minden évben a jégtakaró alatt marad néhány szürke bálna. Mivel a jég miatt nem képesek a felszínre jutni, hogy levegőt vegyenek, a biztos halál vár rájuk. 1988 őszének végén is ez történt: három fiatal bálna nem mert, vagy nem tudott délre vonulni a többiekkel, és hirtelen azon kapták magukat, hogy már csupán néhány apró léken keresztül vehetnek levegőt.
Az esemény érdekes módon magára vonta a médiumok figyelmét, és ennek köszönhetően a világ minden lakója folyamatosan értesülhetett a három bálnával kapcsolatos fejleményekről. Addig példátlan összefogásra került sor az állatok megmentése érdekében; olyan személyek és csoportok álltak egymás mellé a közös ügyért, amelyek között máskor élesek az ellentétek. Környezetvédők fogtak össze az olajtársaságok vezetőivel, eszkimók az amerikai haditengerészettel, hétköznapi emberek és politikusok - még az amerikai elnök, Ronald Reagan és a szovjet főtitkár, Mihail Gorbacsov is támogatta a közös erőfeszítéseket, amelyeket a két nemzet tett a fantasztikus és intelligens lények a szürke bálnák kiszabadításáért.

Megható történet arról, hogy bármit, a világon bármit elérhetünk, ha félretesszük ellentéteinket, és egy emberként küzdünk a közös célért.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636354213
  Kiadó
  I.P.C. Könyvek
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  490
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  300 g/db
Webáruház készítés