Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekYehudi Menuhin: Befejezetlen utazás - Életem emlékei

-25%
Yehudi Menuhin: Befejezetlen utazás - Életem emlékei
4 500 Ft
Akció: 3 380 Ft3380
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
"Amikor visszanézek életem hatvan évére, leginkább az lep meg, hogy mennyire komplikáció nélküli volt. Ami vagyok, amit gondolok és teszek, csaknem minden, ami velem történt, egy matematikai bizonyítás egyértelműségével vezethető le.
Különös, szorongató érzés rendeltetést betölteni. Azt mondják, egyéni kezdeményezésekkel is befolyásolhatók az események, és ebben természetesen van is igazság. Mint a komponálás esetében: a szerző szimfóniája minden hangjáért megküzd, hogy végül -az utolsó akkordhoz érve- felismerje, csakis azokat a hangokat írhatta le és csakis abban a sorrendben. A dolgok menetének elkerülhetetlensége nem csökkenti az érdemeket, mert csak utólag lehet kiiktatni a felesleges hangokat, és csakis ő írhatta le, ami ott áll. Így van ez az életemmel is."

Ennek a mesés művészkarriernek ismert a története. De ezidáig magánéletéről, fiatalkori álmairól, a barátkozásra való nyitottságáról nem sokat tudtunk. Ma különösen sokatmondó az a konokság, amellyel "békét akart hozni az emberiségnek": nem tágított attól az illúziótól, hogy a népeket zenével ki lehet békíteni egymással.
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632797458
  Kiadó
  Typotex Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  556
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés