A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Fáradt fények

Szerző Nyírfás Pyrker Dezső
 Fáradt fények

Fáradt fények

Szerző Nyírfás Pyrker Dezső
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2012
ISBN:
9789632632674
Kiadó:
Napkút Kiadó; Cédrus Művészeti Alapítvány
Oldalszám:
96
Tömeg
500 g/db
A nyolcvanon túl járó szerző "asztalfiókból" elővett versei - csak maradéka az opusnak, melynek nagyobb fele a váci fegyházban kallódott el. Ott várta az Antibolsevista Gárda persorozatában 1951-ben 15 évre ítélt Nyírfás Dezső 1955 nyarától a megindult ügyészi felülvizsgálat kimenetelét, de csak "Vác csillagórája" hozta meg szabadulását 1956. október 27-én, amikor az elítéltek önerőből hagyták el a börtönt.
A Mechwart téren találta magát, a Széna téri felkelők egy alakulatában, amikor pedig a szabadságharcot leverték, egy transzporttal Ungváron. Miután hazakerül és feltételesen szabadul (az amnesztiáig félévenkénti jelentkezési kötelezettséggel), Várpalotán, a bányában, kénytelen dolgozni - ugyanott, ahol elítéltként dolgoztatták.
Különös opus ez, hiszen lelet: olyan költészeti és emberideálok lenyomatai a versek, amelyek nem teljesedhettek ki, de a megélt érzelmek, hangulatok, gondolatok hamvassága épségben megőrződött bennük. Keletkezési korukhoz képest is az időben visszább nyúlva közvetítik komolyságnak és naivitásnak "korszerűtlenségével" megejtő együttesét.
31%
1 290 Ft
889 Ft
Kezdete: 2020.07.30   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Nyírfás Pyrker Dezső
Várható szállítási idő:
1-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK