Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekWill Self: Dorian

-25%
Will Self: Dorian
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
2 900 Ft
Akció: 2 175 Ft2175
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"A titkos fülkék falán vágott lepippantónyílás kinyiffantónyílássá változott."

Londonban vagyunk, a szexuális forradalom utáni, de még az AIDS-járvány előtti lázas, féktelen világban, egy új homoszexuális szubkultúra születésének idején. Henry Wotton, a kábítószerfüggő arisztokrata és barátja, Baz Hallward konceptualista művész 1981-ben ismerkedik meg Dorian Grayjel, egy tökéletes testű, még romlatlan fiatalemberrel. És mindketten rögtön beleszeretnek.

Baz videoinstallációban örökíti meg Dorian szépségét, s hogy mi történik aztán Doriannel és a videokazettákba zárt képmásával, azt könnyű kitalálni... A Dorian ugyanis pontosan követi Oscar Wilde klasszikus regényének cselekményét; ám miközben Will Self valósággal versenyre kel nagy elődjével, s az angol nyelv egyik mai nagymestereként létrehozza ezt a bravúros "szövegmást" vagy "imitációt", mégis mindegyre meghökkenti az olvasót: az ő Dorianjének története mocskos, kegyetlen, visszataszító, vértől és egyéb nedvektől lucskos, rothadó testektől bűzlő... és mégis lenyűgözően vonzó és művészi.

Will Self Oscar Wilde-imitációja egyes kritikusok szerint blaszfémia, egy finom klasszikus regény meggyalázása, mások szerint az angol irodalom egyik legnagyobb mai zsenijének maradandó alkotása.

Will Self 1961-ben született; újságíróként és stand-up komikusként kezdte pályáját; s 1991-es szépírói debütálása óta számos regényt és elbeszéléskötetet jelentetett meg. Jó ideig maga is drogozott, s így áradó nyelvi fantáziáról tanúskodó, bravúros, merész, meghökkentő és felkavaró írásainak gyakori témája a drogos szubkultúra, de írt már a messzi jövőben vagy épp a holtak világában játszódó regényt is...

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630791694
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  460
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  300 g/db
Webáruház készítés