Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGianpaola Spirito - Antonino Terranova: Modern óriások - Napjaink legimpozánsabb felhőkarcolói

-21%
Gianpaola Spirito - Antonino Terranova: Modern óriások - Napjaink legimpozánsabb felhőkarcolói
6 990 Ft
Akció: 5 522 Ft5522
Virtuális számla jóváírás: 70 Ft

A harmadik évezredben világszerte töretlenül épülnek a lenyűgöző felhőkarcolók. Ennek egyik oka, hogy egyre szédítőbb magasságokba tör a világ legmagasabb épületének címéért folyó versengés. A világrekordért Dubaj és Tajpej vetélkedik - elhódítva a címet a klasszikus felhőkarcolók hazájától, a Nyugattól. A kelti városok monumentális felhőkarcolói gigászi méretükkel a hatalom lenyűgöző kifejezését teremtik meg.
Másrészt, míg a Kelet a gazdagságot a végletekig fokozott magassággal akarja kifejezni, a nyugati városokat alacsonyabb, ám egyre bizarrabb toronyházak népesítik be. Ezek a szoborszerű építészeti műalkotások olyan technológiai újításokat alkalmaznak, amelyek messze túlmutatnak az építészet világán, hiszen a kollektív képzelet részévé teszik a velük létrehozott formavilág elemeit.

A gazdagon illusztrált építészeti album a modern metropolisok legmegdöbbentőbb épületóriásai közül válogat: látványos felvételekkel, skiccekkel, helyszínrajzokkal mutatja be a világ utóbbi években épült és jelenleg is épülő hipermodern felhőkarcolóit.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633708132
  Kiadó
  Alexandra Kiadó
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  216
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés