Nyitva tartás

2020. január 24. és 29. között személyes átvétellel nem adható le rendelés, az átvételi pont költözése miatt.

Megértésüket köszönjük.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPszichiátriai lexikon

-26%
Pszichiátriai lexikon
6 300 Ft
Akció: 4 658 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!

"(...) A szerkesztő és szakavatott munkatársai a magyar pszichiátriai fogalomtár nagyméretű birodalmát hozták létre, amely alkalmas a bolyongásra, de az olvasás során a világos fogalmazásnak köszönhetően - nem áll fenn az eltévelyedés veszélye (a dantei selva oscura: sötétlő erdő). Az csak véletlen (esetleg jungi szinkronicitás) lehet, hogy e hatalmas birodalom - hatalmas, mint V. Károly spanyol király/német-római császáré, ahol "soha nem nyugszik le anap" (el imperio donde munca se pone el sol) - alapítója, működtetője (szerkesztője) is Károly.
A pszichiátria állandóan fejlődő diszciplina, újabb és újabb korszerű vizsgálómódszerek jelennek meg benne, és új meg új tudományterületekkel kapcsolódik (kognitív idegtudomány, in vivo agyi képalkotó eljárások, molekuláris biológia/genetika), a fogalmak/címszavak köre tehát várhatóan folyamatosan bővül majd, az alap azonban feltehetően marad.
Akiben bármilyen érdeklődés, netán olthatatlan vágy keletkezik, hogy a pszichiátria szakkifejezéseinek terén ismereteit gyarapítsa, tudásszomját oltsa, nem kell messzeségbe mennie, idegen nyelvű írásokat forgatnia, e könyv lapjainak forgatása ajánlható. Egy ősi kínai közmondás szerint "Távoli kút víze nem alkalmas közeli tűz oltására" (Yüan shui chiu pu liao chin huo).
Merítsenek hát a közeli kútból!" (Janka Zoltán)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639771550
  Kiadó
  Oriold és Társai Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  376
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,07 kg/db