Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekIndu Sundaresan: Rózsaünnep

-25%
Indu Sundaresan: Rózsaünnep
3 970 Ft
Akció: 2 978 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

A 17. századi Indiában játszódó regényben folytatódik Dzsahángír és Marunissza szerelmi története, amely "A huszadik feleség" című regényben vette kezdetét. A császár életében először szerelmi házasságot kötött. Az alacsony sorból származó perzsa szépség, Marunissza huszadik és egyben utolsó feleségként érkezik a hárembe. Az éles eszű fiatal nő kezdetben nincs könnyű helyzetben, ki kell vívnia méltó helyét a feleségek és ágyasok között. Még ennél is nehezebb dolga van a császári udvarnál, ahol a nagy hatalommal bíró miniszterekkel kell szembeszállnia, olyan férfiakkal, akik régóta a császár bizalmasai, s úgy vélik, egy nőnek a fátyol mögött a helye, nem lehet semmiféle joga a külvilágban.
Marunissza a fátyol mögül uralkodik, s mindent kockára tesz, még a lánya sorsát is, hogy megszerezze, amit akar. Bármit elveszíthet, csak egyvalami marad örökké az övé: annak a férfinak a szerelme, aki szabadságot és hatalmat adott neki.
A történelmi tényeken és az Indiába utazók korai feljegyzései alapján született regény a mogul birodalom legbefolyásosabb császári felesége történetét meséli el.

A szerző ebben a regényében is színes leírásokkal szolgál a császári India különféle ünnepeiről, kulturális eseményeiről és szertartásairól. Az olvasó előtt egy különleges, egzotikus világ elevenedik meg, melyről nem sokat írnak a történelemkönyvek.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  m
  ISBN
  9789639633865
  Kiadó
  Tericum Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  515
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db