Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzappanos Gábor: Boldog Szindbád pokoljárásai

-25%
Szappanos Gábor: Boldog Szindbád pokoljárásai
3 290 Ft
Akció: 2 455 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Az utazóregény a legnépszerűbb műfajok egyike az egész világirodalomban. Szerzőik nemcsak felfedezetlen tájakra, idegenségük miatt furcsa emberek közé és izgalmas kalandokba vezetik olvasóikat, de megnyitják az ember legbelső - szép, rút, csodálatos és hátborzongató - világának kapuját is. A belső menny és pokol kapuit. Az egyik legismertebb vándoralakot, Szindbádot sokan tollhegyre tűzték már, ám Krúdy alaposan átformálta az Ezeregyéjszakában született figurát: a bohém, léha, óvatos nőfaló a múltjába, az emlékeihez, a szerelemeihez utazott vissza újra meg újra.
Szappanos Gábor regényében azonban ismét új életre kel, szürreális, groteszk, a realizmuson inneni és túli, csodákkal teli világ mezsgyéjén egyensúlyoz - és legizgalmasabb utazásai nem a "koponyája körül", hanem azon belül történnek vele...
"A Boldog Szindbád pokoljárásai önállóságot, ihletettséget, hagyományainkhoz való (valló!) hűséget egyképp mutat. A klasszikusokat tovább kell fejleszteni! Krúdy büszke lenne ilyetén önálló-fejlesztő utódra. Mély és szórakoztató könyv, egy beváltott ígéret megfelelő folytatása, a határ a maga nemében a csillagos ég." (Tandori Dezső)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9786155180361
  Kiadó
  Tarandus Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  208
  Tömeg
  500 g/db