Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGaál Csaba: Anekdoták, adomák, érdekességek - Különösen a (seb)orvoslás területéről - (Nem csak orvosoknak!)

-5%
Gaál Csaba: Anekdoták, adomák, érdekességek - Különösen a (seb)orvoslás területéről - (Nem csak orvosoknak!)
4 200 Ft
Akció: 3 990 Ft3990
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

"A mi orvosi munkánkra a szenvedő emberrel való szembesülés a jellemző, amikor nemegyszer élet-halál kérdéséről van szó: nincs sok ok a nevetésre. Másrészt a halálos komolyság megölheti az emberi kapcsolatokat és az optimizmust. Az utóbbi betegekre való átültetése sokszor a gyógyulás és az eredményesség záloga lehet. Itt nem a szó szerinti nevetés a lényeg, hanem egy olyan lelki alkat, melynek alapvető vonása a vidámság, derű, humorérzék, harmónia. Ez segít a mindennapok nehéz munkájának elviselésében, és ez az érzés sugározhat át a betegekre is.
Sok olvasónak - elsősorban a szakmában - nyújt remélhetőleg kikapcsolódást, felüdülést a könyv, és alkalmat ad a teljesebb önmegismerésre. Így teljesedhet ki a delphoi jós (Püthia) időtlen és aktuális mondásának gyógyító hatása: "Cognosce te ipsum" (Ismerd meg magad). Mindezen túl a gyűjtemény alapján a medikus elgondolkodhat pályaválasztásának felelősségteljes voltáról, az orvoskolléga tanulságos, megszívlelendő és vidító-vigasztaló történeteket olvashat, a laikus pedig betekinthet a fehérköpenyesek világának kulisszái mögé, hogy ócsárlás és mítosz helyet való képet alkothasson egészségének őreiről." (a Szerző)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632262253
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  364
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés