Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAlexandre Dumas: Joseph Balsamo I-II. - Egy orvos feljegyzései

-22%
Alexandre Dumas: Joseph Balsamo I-II. - Egy orvos feljegyzései
5 900 Ft
Akció: 4 600 Ft4600
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"- Herceg… - mondta a grófné, réveteg pillantással.
- Tessék.
- Ki az a férfi ott, ott lejjebb, Guéménée mellett?
- Abban a porosz tiszti egyenruhában?
- Igen.
- Az a barna bőrű, fekete szemű, mozgékony arcú férfi? Az, grófné, alighanem valami főtiszt, akit őfelsége a porosz király küldött ide..."

Ez a párbeszéd Dubarry grófné, XV. Lajos francia király szeretője és Richelieu herceg, Franciaország marsallja között zajlott le.
De valóban, ki is ez a rejtélyes férfiú, ez a Joseph Balsamo "báró" - mert hiszen róla van szó -, aki szerepeit állandóan cserélgetve jelenik meg az olvasó előtt? Ki ez a szabadkőműves "Nagy Kofta", ez a kétezer esztendős, örök életű Acharat, ez az alkimista, aranycsináló, magnetizőr, múltba látó és jövendőmondó lélekidomár, aki párizsi, Szent Kolozs utcai rejtekhelyéről igazgatja a francia forradalom előkészületeit, sakkban tartja Párizs félelmetes rendőrfőnökét, s látnoki képességű médiumai, a sápatag vidéki bárólányka, Andrée, és a forróvérű, szenvedélyes olasz Lorenza révén a háttérből irányítja a francia politikát?
Dumas-nak a különös figura megformálásához valóságos történeti személy szolgált mintául: az a Cagliostro gróf néven ismert, palermói származású nemzetközi kalandor, aki Európa számos udvarában megfordult, és a legbefolyásosabb körökből szedte áldozatait.
E nem mindennapi személy kalandos, olykor borzongató históriája jó alkalmat ad az írónak, hogy felrajzolja a nagy francia forradalmat megelőző korszak súlyos eseményekkel terhes, zaklatott hétköznapjait is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630794695
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  1524
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,7 kg/db
Webáruház készítés