Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAdorján Viktor: Világváltó Nevenincs - A Meselegény

-20%
Adorján Viktor: Világváltó Nevenincs - A Meselegény
3 500 Ft
Akció: 2 800 Ft2800
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

"Adorján Viktor meseregénye kitűnik a gyerekirodalom terméséből eredeti humorával, cselekménye különleges bonyodalmaival és rendkívüli, ízes, székely dialektusokat, archaizáló nyelvi világot egyaránt felhasználó nyelvezetével.
Főhőse, Világváltó Nevenincs, a "meselegény" elindul szerencsét próbálni és tudtán kívül, már az első napon átlépi a mesebirodalom határát. Ottani kalandjai során szövetségesek (törpék, vízi öreg, állatok és a magyar mitológia más lényei) szegődnek mellé, s természetesen sorra próbák elé állítják ellenfelei, Uraj szolgái és támogatói, akik szintén a magyar mesevilág ismert vagy kevésbé ismert alakjai (boszorkányok, ártó szellemek: Csúz, Híz, Kajár stb. természetesen Uraj "katonái", az ördöngök is.)
A regény a magyar népmesékben megőrződött mitológia - mára már többnyire feledésbe merült, vagy "globalizálódottá" sekélyesült - jellegzetes alakjait vonultatja fel, eleveníti meg és ismerteti meg a mai gyermek és felnőtt olvasókkal. Nagy erénye, hogy élvezetesen, a mesemondás örömével íródott. Nem véletlen, hogy 2004-ben, az Édes Anyanyelvünk Pályázaton díjat kapott." (Mezey Katalin)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789638846754
  Kiadó
  Magyar Napló Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  312
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  630 g/db
Webáruház készítés