Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMóra Ferenc: Aranykoporsó

-25%
Móra Ferenc: Aranykoporsó
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft1950
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Móra Ferenc történelmi regénye a 3. század végén, a Római Birodalom hanyatlása idején játszódik. Diocletianus császár az antik világ feltámasztásával próbálja megteremteni a birodalom belső rendjét, de törekvései során minduntalan szembe kerül az egyre erősödő kereszténységgel. Így a kezdeti toleranciát felváltja benne a gyűlölet, s nemsokára kitör az utolsó, egyben legvéresebb keresztényüldözés.
Az öregedő császár eközben szolgaként nevelteti fiát, aki egy jóslat szerint csak akkor lehet az utódja, ha kilétét nagykorúságáig titokban tudják tartani. Quintipor azonban reménytelen szerelemre gyullad az egyik társcsászár leánya, Titanilla iránt, majd megismerve a kereszténységet, Krisztus követőjévé válik.
Vajon mi lesz a sorsuk, és mi lesz a birodalom sorsa? El kell-e temetni a teljes antik kultúrát is a császár aranykoporsójába, hogy egy új világ születhessen? A pogány és a keresztény Róma küzdelme, s a fiatalok lassan bontakozó szerelme izgalmas, ugyanakkor költőien szép történetté formálódik a könyv lapjain, melyet sokan Móra legjobb regényének tartanak.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632771847
  Kiadó
  Szent István Társulat
  Kiadás éve
  2010
  Oldalszám
  448
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés