Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekA.L. Kennedy: Day háborúja

-25%
A.L. Kennedy: Day háborúja
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

A skót írók fiatalabb nemzedékét képviselő A. L. Kennedy számos irodalmi díjat nyert regényének hőse, az esendő és szerethető Alfred F. Day őrmester huszonöt évesen második világháborús veterán. "Huszonöt múltam, de alig nézek ki ötvennek - akárhogy igyekszem. Akármilyen sportos vagyok."
Előzőleg a Royal Air Force légi lövésze, majd hadifogoly. Szorgalmasan elfojtott - háborús és szerelmi - emlékeit egy 1949-es filmforgatás során, a mű-hadifogolytábor kulisszái között engedi mégis a tudata felszínére, hogy kezdeni tudjon velük valamit.
Kennedy mindig friss, néha meghökkentő, máskor megindítóan szép, erőteljes prózája észrevétlenül ismerteti meg az olvasót a légierő mindennapjaival, az idegfeszítő bevetésekkel, a német hadifogolytáborral, a háborús és a háború utáni Londonnal, a háború tudatmódosító, lelket romboló hatásával. Aki olvasta korábban magyarul is megjelent, "Hát boldog vagyok" című regényét, annak számára nem ismeretlen a szerző fanyar humora, hátborzongatóan pontos megfigyeléseken alapuló, sajátos stílusa. Aki most találkozik először Alison Louis Kennedyvel, annak számára a Day háborúja meghatározó olvasmányélmény lehet.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639973299
  Kiadó
  Geopen Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  360
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db