Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDouglas Jackson: Caligula

-25%
Douglas Jackson: Caligula
3 199 Ft
Akció: 2 399 Ft
Kezdete: 2018.10.16   Visszavonásig érvényes!

Gaius Julius Caesar Augustus Germanicust, a Római Birodalom császárát a legtöbben Caligulaként ismerik, azon a néven, amely a dekadencia, a kegyetlenség, az őrület szinonimájává vált.
Rufus, a fiatal rabszolga a romlott császári udvartól távol nő fel. Ura egy kereskedő, aki vadállatokat szállít a cirkuszi viadalokhoz, s Rufus felfedezi nála, hogy természetes tehetsége van az állatok tanításághoz, fegyelemre szoktatásához. Az arénába kerülve pedig megismeri életre szóló barátját, a germán Cupidót, Róma egyik legnagyobb gladiátorát.
Állatidomárként szerzett, egyre növekvő elismertsége és barátsága Cupidóval felkelti a császár figyelmét is, aki gondozót keres ajándékba kapott elefántjának. Megvásárolja Rufust a gazdájától, s a palotába viteti, ahol az élet menetét Caligula örökké változó hangulata, szeszélyei szabják meg.
A császár egyszerre tud végtelenül nagylelkű és hidegvérű gyilkos lenni, megalomániás őrült, aki istenné avatja magát, s közben állandóan retteg attól, hogy az életére törnek. Paranoiája azonban nem alaptalan. Az udvarban egymást érik az intrikák, a gyilkos cselszövések, s Rufus és Cupido akaratlanul is a Caligula elleni összeesküvés középpontjában találja magát.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636353933
  Kiadó
  I.P.C. Könyvek
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  384
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés