Nyitva tartás

A személyes átvételi pont nyitva tartási ideje:

Hétfőtől péntekig 9-18 óra között

Szombat, vasárnap zárva.

Személyes átvétel

Személyes átvétel esetén 7 nap áll rendelkezésre a rendelés átvételére.

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekKomáromi Gabriella: Lázár Ervin élete és munkássága

-26%
Komáromi Gabriella: Lázár Ervin élete és munkássága
2 980 Ft
Akció: 2 201 Ft
Kezdete: 2019.12.25   Visszavonásig érvényes!

A könyv "hőse" olyan író, akit a mesék emeltek a halhatatlanok sorába. Minden körülmény: a "rácpácegresi" örökség, a látásmódja, a fantáziája, a beszédmódja mesemondóvá tette. Gyermekeknek szóló történetei ismertebbek, kanonizálódtak - "A Négyszögletű Kerek Erdő" már beletartozik a mitológiánkba -, ezért szinte természetes, hogy műveinek bemutatása során különös hangsúlyt és kitüntetett teret kap gyermekirodalmi munkássága. De életművének a gyermekkönyveken túli része is nagy író alkotása, ugyanabban a fegyverzetben hozta létre azt is, novellái és meséi egy tőről fakadtak. Nemegyszer "párhuzamos" történeteket írt, ez e kötet struktúrájában is megjelenik.
Az életút rekonstrukciója nem számít a kötelező tennivalók közé, de Lázár esetében a monográfia szerzője nem tekinthetett el az írói életrajz tényeitől, és nem feledkezhetett meg arról, hogy Lázár Ervin történetein áttetszik személyisége, értékvilága, szülőföldje és műveket inspiráló tájélménye. Magától értetődőek az első monográfia nehézségei, de tagadhatatlanok az első monográfus kiváltságai. Még meséltek neki az író élettörténetének szereplői, és ő nyithatta ki először a levelesládáját.
Lázár Ervin életműve lezárult, elérkezett az értékelés ideje, helyének kijelölése a világirodalomban, a magyar irodalomban és a gyermekkönyvek írói között. A róla szóló könyv születésének hetvenötödik, halálának ötödik évfordulóján jelenik meg. Elsősorban a tudomány és az irodalom világának szól, de azokra a generációkra is számít olvasóként, amelyek Lázár Ervin művein nőttek fel.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632762111
  Kiadó
  Osiris Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  392
  Tömeg
  500 g/db