Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


David Herbert Lawrence: Lady Chatterley szeretője

-21%
David Herbert Lawrence: Lady Chatterley szeretője
2 790 Ft
Akció: 2 204 Ft2204
Virtuális számla jóváírás: 28 Ft

Botránykönyvnek tartották évtizedekig. Az angol és az amerikai hatóságok 1928-ban, első megjelenésekor pornográfia vádjával elkobozták, szövegét megcsonkították, s a regény csak külföldön nyomtatott kalózkiadások alapján válhatott ismertté.
Az elgépiesedett civilizáció, a kiégett racionalizmus tagadásának regénye ez a túlfűtött, poétikus, tabuktól mentes alkotás, amely azzal kavarta a legnagyobb botrányt, hogy a modern regényirodalomban elsőként ábrázolta kendőzetlenül, szókimondóan a szenvedélyes testi szerelmet. D. H. Lawrence a modern társadalom bajainak orvosságát nemcsak a társadalmi konvenciók és különbségek elvetésében, hanem az ösztönök, az érzelmek és érzékek szabadjára eresztésében, az emberi gyöngédségben, a szerelmi kapcsolatok "csillagegyensúlyában" látta.
Az évtizedeken keresztül irodalmi legendaként számon tartott regény magyar nyelven húsz évvel ezelőtt látott először napvilágot szöveghű formában. Most, amikor immár nemcsak a XX. század legbotrányosabb, hanem a sikerlisták szerint az egyik legnagyszerűbb könyveként is emlegetjük, a mű elfoglalhatja méltó helyét a világirodalomban is.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789631423808
  Kiadó
  Magvető Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2004
  Oldalszám
  388
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés