Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Farkas Péter: Johanna

-21%
Farkas Péter: Johanna
2 290 Ft
Akció: 1 809 Ft1809

Őrült Johanna spanyol királynő a fiatalon meghalt férjét nem engedte eltemettetni. Hétszáznyolcvanhat napon keresztül bolyongott a holttestet rejtő koporsóval. Ezután negyvenhat évig élt toronyfogságban, ahová saját gyermekei záratták. Farkas Péter regényét az ő alakja ihlette.
A cselekmény hiteles történelmi forrásokból építkezik, ám ne hagyományos történelmi kalandregényre számítson az olvasó, Johanna figurája az író radikálisan lecsupaszított világának nem hőse, hanem csupán szenvedő alanya. A világ végletekig lepusztult és kegyetlen, az emberek szabad akaratuktól megfosztva tengődnek, és hidegvérrel gépiesen szaporítják tovább a parttalan szenvedést. Ebben a könyvben a természet is közömbös és szürke, a művészet pedig nem megenyhülést vagy felszabadulást, hanem kibírhatatlan fájdalmat okoz.
Farkas Péter hasonlóan korábbi könyveihez, a végponthoz igyekszik mind közelebb jutni, egyúttal megmutatni, milyen mélyre süllyedt az emberi lény: már csak zsarnoki test, a biológiai kényszer, a kérlelhetetlen anyag múködteti, semmi más.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631428650
  Kiadó
  Magvető Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  120
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés