Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHerczeg Ferenc: Ádám, hol vagy?

-25%
Herczeg Ferenc: Ádám, hol vagy?
2 200 Ft
Akció: 1 650 Ft
Kezdete: 2018.10.16   Visszavonásig érvényes!

A klasszikus felépítésű, de akár posztmodernnek is mondható keretbe foglalt kalandregény a mű megírásának jelenéből repít vissza minket a honfoglalás korába. Figyelemmel kísérhetjük egy rendhagyó életút néhány érdekes, sorsfordító eseményét, míg eljutunk az ezeréves történet meglepő végkifejletéhez...
20. századunk első felének nagy mesélője -némi narratív ravaszsággal- saját személyét ironikusan beállítva elmondja, hogyan talált rá egy régi kéziratra, amely a X. század idején kalandozó magyarok egyik bajorországi hadjárata idejéből mesél el egy különös szépségű történetet Aduáról, a hajdani várúr árván maradt leányáról.
A természet gyermekeként élő Adua először megtapasztalja az emberi kapzsiság és gonoszság életét veszélyeztető megnyilvánulásait, majd egy váratlan szerelem révén ráébred: a rettegett magyarok ereje a halált megvető bátorságban és önfeláldozó hűségben rejlik.
A történet végén elgondolkodhatunk: a korabeli magyarság európai beágyazódásának hosszú folyamatában milyen érdekes és drámákkal teljes epizódok játszódhattak le, amíg Szent István végérvényesen le nem horgonyozta nemzetünket a kontinens közepén, jól védett és barátságos Kárpát-medencénkben.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632980591
  Kiadó
  Kráter Műhely Egyesület
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  128
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés