Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFrederica De Cesco: Tibet lánya

-25%
Frederica De Cesco: Tibet lánya
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Egykoron hatalmas, megközelíthetetlen birodalom, ma függetlenségétől megfosztott tartománya egy másik országnak. A szétszórt, megnyomorított nép történelme egyéni sorsokban él tovább.

A könyvben egy tibeti menekült orvosnő meséli el családja és népe hétköznapi életét, tragédiáját.
Tara, a Svájcban élő tibeti emigráns nem tud ellenállni a múlt kísértésének, visszatér egykori hazájába, Tibetbe, hogy felkutassa menekülés közben elvesztett ikertestvérét és annak leányát. Döntése meghozatalakor még nem sejti, hogy élete, szabadságról alkotott véleménye gyökeresen megváltozik, és a nagy szerelem is itt vár rá. Veszélyes vállalkozása egy izgalmas, az európai ember számára elképzelhetetlenül nehéz és küzdelmes világba vezet el bennünket.
Az írónő túllép a nyugati kultúra Tibettel kapcsolatos szemléletén. Egy szerelmi háromszög tükrében mutatja be a "felhők országa" népének nélkülözését, harcát, a szabadság kivívásába vetett hitét. Próbálja megfejteni annak az erőnek a titkát, amely átsegíti az elnyomott nemzetek fiait a hétköznapok megaláztatásain.
De vajon van-e jövője Tibetnek a nagyhatalmi pozícióra törő Kínával szemben? Van-e esélye a szent embereknek saját népük fiataljainak megnyerésére egy szent ügy érdekében?
Ezúttal is bebizonyosodik: nincs új a nap alatt - miközben a történelem átrobog felettünk, mindenki a saját magyarázata szerint gondolkodik a máról és holnapról, próbálja túlélni és megélni azt.
Federica de Cesco regénye rendkívül lebilincselő, melyet sűrűn átsző Tibet misztikus világa, hagyománya és kultúrája.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639711518
  Kiadó
  Trivium Kiadó
  Kiadás éve
  2009
  Oldalszám
  350
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  400 g/db