Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSławomir Mrozek: Hazatérésem naplója

-21%
Sławomir Mrozek: Hazatérésem naplója
2 900 Ft
Akció: 2 291 Ft2291
Virtuális számla jóváírás: 29 Ft
Örökké élni nem muszáj.

"Rancho La Epifania, 1996. április 13.
Három nappal ezelőtt, reggelizés közben Susana elmesélte, hogyan is volt az pontosabban, amikor előző nap Mexikóvárosba látogatott.
- Ha akarod - mondom erre -, visszamegyünk Európába. Párizs vagy Krakkó, válassz!
- Krakkó - felelte gondolkodás nélkül.
És ilyen egyszerűen, egy pillanat alatt eldőlt további sorsunk. Főleg az enyém. Mert visszamegyek Krakkóba. Harminchárom évi emigráció után - pontosan az életem fele -, ugyanis 1963. április 6-án távoztam Lengyelországból. Az, hogy naplót írjak hazatérésemről, fél órával ezelőtt jutott eszembe, fent a toronyban."

A "Hazatérésem naplója" 1996 áprilisa és 1999 augusztusa között készült feljegyzéseket, tárcákat, naplójegyzeteket tartalmaz, egymástól időben és térben távol szerzett tapasztalatokat összegez. Tizenhét írás Mexikóban született, a többi zömmel Krakkóban. Bölcs és humoros látleletet kapunk a mai nem túlságosan vonzó világról - a plázakultúráról, a reklámról, a média mindenhatóságáról, a jobb- és baloldaliságról, a korlátoltságról, az emberi természetről, a színházról, az abszurdról, a kutyákról stb.

A kötet számos erénye mellett azért is érdekes, mert ez a zárkózott, mizantróp alkat a hétköznapjairól, a magánéletéről is elárul annyit, hogy nem okoz csalódást a kíváncsi olvasónak.
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789630795203
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  256
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés