Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDiana Newall: Mit üzen a KÉP? - Művészettörténeti kalandozás Diana Newall-lal

-22%
Diana Newall: Mit üzen a KÉP? - Művészettörténeti kalandozás Diana Newall-lal
3 900 Ft
Akció: 3 040 Ft3040
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

E kötet azok számára íródott, akik szeretnek múzeumba, képtárba és kiállításokra járni, de szívesen vennék, ha egy hozzáértő kísérő ismertetné a műalkotások értelmezését megkönnyítő gondolatokat és szempontokat.
A könyv betekintést nyújt a festészet műfajai és jelentősebb irányzatai hátterében álló történésekbe, eszmékbe és elméletekbe. A főbb műveket a megfelelő összefüggések ismertetése mellett vizsgálja, így a látványon túl a festmények alkotóinak személyisége és művészi hitvallása is megismerhető. Mindenekelőtt azonban a művek megértésére és élvezetére összpontosít.
Az egyes fejezetek időrendben mutatják be a festészet különböző műfajainak születését és fejlődését. Az Áttekintés szövegbetéteiben az adott időszak főbb jellemzőinek összegzése olvasható, míg a Kulcsszavak a témához kapcsolódó szakszavakat magyarázzák meg. A tömérdek kereszthivatkozás ugyancsak segít az eligazodásban. Az egyes műfajok legszebb darabjai révén feltárulnak a műelemzés olyan izgalmas szempontjai, amelyek lehetővé teszik a képek legteljesebb élvezetét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632440828
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2009
  Oldalszám
  192
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés