Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek


Domán István: Szembesülés

-21%
Domán István: Szembesülés
2 490 Ft
Akció: 1 967 Ft1967

Uriél fiatal rabbi, aki Amerikából tér vissza Magyarországra az 1960-as évek végén. Vidéken vállal állást, mert abban reménykedik, hogy ott kevésbé lesz szem előtt, és a felső vezetés utasításait sem kell majd szolgai módon végrehajtania. Hamarosan azonban rádöbben, hogy a fővárosiak által lenézett vidéki rabbiállás egyáltalán nem veszélytelen pozíció...
Megismerkedik a kisvárosban és környékén élő zsidó holokauszt-túlélőkkel, és reménytelen helyzetük láttán megpróbál segíteni a kiszolgáltatott embereken. A központi segélyszolgálat vezetőihez fordul támogatásért, de mindenhol rideg elutasítást, zárt ajtókat talál. Rejtélyes erők hatalmi játszmáiba bonyolódik, amelyek skrupulus nélkül számolnak le mindazokkal, akik útjukba állnak. A fordulatos történetet egy romantikus szerelem szálai szövik át.
A regény jól visszaadja a nemrég letűnt diktatúra belső életét, a Kádár-rendszer sajátos társadalmi és politikai közegét, de a történet messze túlmutat azon a koron, amelyben játszódik: későbbi események is értelmet nyernek általa.

Dr. Domán István főrabbi, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem professzora, a zsidóság kultúrtörténetével foglalkozó könyvek szerzője (A talmudiskolák titkai; A Talmud matróza; Rettegés) és fordítója (Talmud - Részletek, kommentárok magyarul; A Babilóniai Talmud). 2009-es Menekülés. Egy zsidó fiatalember "New Yorkban" című könyve után a Szembesülés a következő regénye.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9786155124013
  Kiadó
  Háttér Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  200
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés