Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGábor György: Az idő nélküli hely - Vallásfilozófiai és vallástörténeti tanulmányok

-25%
Gábor György: Az idő nélküli hely - Vallásfilozófiai és vallástörténeti tanulmányok
2 790 Ft
Akció: 2 090 Ft2090
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A két vándor az idő börtönének lakája: az egyik a múlté, a másik a jövőé. Az egyik vándor háttal áll, hiszen a múltat kémleli. Ő a történész, a "visszafelé tekintő próféta". Talán épp Jesája, aki próféciájában újraépít, s az örökkévalóság mozgó képét, az időt visszafordítja. "És fiaid felépítik az ősi romokat, múlt nemzedékek alapjait feltámasztod." Romokat tesz újra lakhatóvá, a framentumokból a tiszta ész világát építi újra. A vándor boldog, hiszen világot alkot, noha tudja, hogy a múlt újraalkotott világa a szanaszét heverő kőrengetegben fogja bevégezni.
A másik vándor is háttal áll, ő a jövőt fürkészi. Rendületlenül néz előre, mintha csak egy távoli pontra szegezné tekintetét, de nincs távoli pont, nincs semmi sem. Addigra ezek a kövek már nem lesznek, csak a vég, a teljes pusztulás. A vándor búskomor, hiszen egy világot lát megsemmisülni, noha tudja, hogy saját végzete felé rohanó, majdan bevégződő világát most még a szanaszét heverő kőrengeteg - a múlt élő jelzete - tartja fogva.
Hogy miben bízhatunk? A két vándorban. Önmagunkban. Az emlékeinkben és a vágyainkban. Abban, hogy erőt merítünk a múltból, s reménykedünk a jövőben. A többi nem a mi dolgunk.
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789637052651
  Kiadó
  Jószöveg Műhely Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  216
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés