Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAbraham Verghese: Könnyek kapuja

-25%
Abraham Verghese: Könnyek kapuja
4 490 Ft
Akció: 3 368 Ft3368
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Tolsztojt, Dickenst, Rushdie-t emlegetik a kritikusok, rajongók tízezrei köszönik meg levelekben a csodálatos élményt, amit ez a regény jelentett számukra. A "Könnyek kapuja" valóban lélegzetelállító.

Egy utazással indul: 1947-ben a fiatal és csodaszép apácát, az indiai Áldás nővért Afrikába küldik, hogy egy kórházban teljesítsen szolgálatot. A viharos hajóút alatt a végkimerülésig ápol egy angol sebészt, Stone doktort, majd elválnak útjaik. Néhány évvel később az etióp fővárosban lévő Nemhely nevű (elírás, egy hivatalnok rosszul jegyezte le a "Menhely" szót) parányi missziós kórházban találkoznak újra, és hét évig dolgoznak együtt.
A zárkózott, érzelmei kifejezésére képtelen orvos egy sérülékeny pillanatában a műtősnővér karjaiban keres vigasztalást. Az apáca és dr. Stone rövid életű szerelmének következményei súlyosak: az egypetéjű ikerfiúk születése a fiatal nővér életét követeli, az orvos pedig elmenekül, magára hagyja az újszülötteket.
A két fiú, Siva és Marion keveset tudnak szüleikről, édesapjuk soha többé nem jelentkezik, egy indiai orvos házaspár neveli fel őket nagy szeretetben. Fiatalságukat meghatározza az '50-es és '60-as évek etióp diktatúrája és a kórház, ahol nevelőszüleik dolgoznak, nem is csoda, hogy mindketten orvosok lesznek. Marion felnőtt fejjel, Amerikába való disszidálása után próbálja megismerni szüleik történetét.
Az érzelmek szivárványának minden színe megjelenik a szövegben, mely hétköznapi nyelvhasználatával azt is eléri, hogy egyszerre tud érzéki és emelkedett lenni. Verghese valóban képes arra, amire csak a legnagyobbak: a több száz oldalas terjedelem ellenére az az érzésünk, egy levegőre olvastuk el az egész könyvet.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632932057
  Kiadó
  Athenaeum 2000 Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  624
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés