Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSofi Oksanen: Sztálin tehenei

-25%
Sofi Oksanen: Sztálin tehenei
3 450 Ft
Akció: 2 588 Ft2588
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Noha Anna egészségesnek tűnik, mégsem tipikus finn kamasz lány - anyja a vasfüggöny mögül került az 1970-es évek nyugati világába, más szokások, más viszonyok közé. Anna lakóhelyén, a "tősgyökeres finn kisvárosban" az emberek gyanakodva tekintenek a keleti blokkból menekült emberekre - legyen az bármilyen nemzetiségű, ők már csak ruszkik maradnak. A nők pedig kurvák...
E bélyeg beleégett Anna lelkébe, s hogy lemossa magáról származása "szégyenét" anyjával együtt a titkolózást választja - soha ki ne derüljön semmi! Anna hallgatásra kényszeríti magát: eltompítja lelkét, s csak az éberség fenntartására, a tökéletesség megszerzésére figyel.

A "Sztálin tehenei"-ben különböző generációkhoz tartozó nők életét követhetjük nyomon a háborútól a második ezredfordulóig - a nagyanyától az anyán át az unoka sorsáig kígyózik e megrendítő saga, melynek hősei a lelki elveszettség, az otthontalanság s a történelem viharai közt próbálják meglelni, ha nem is a boldogságot, de legalább a biztonságot.

Vad szexualitás, bulémia - mint jellegzetes civilizációs betegség - és a vasfüggöny mögötti történelem drámai természetességgel fonódik egybe Sofi Oksanen debütáló regényében, a Sztálin teheneiben. Oksanen az első nyugati író, aki egyszerre belülről s mégis kívülről ír a szovjet időkről.

Példátlanul erőteljes irodalom nők három generációjáról, akiket a politika, a háború, a szerelem és a betegség sodort el egymástól... és önmaguktól.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632442631
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  448
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  520 g/db
Webáruház készítés