Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekVitray Tamás: Kiképzés - Hangoskönyv (MP3) - Fölolvassa: Vitray Tamás

-25%
Vitray Tamás: Kiképzés - Hangoskönyv (MP3) - Fölolvassa: Vitray Tamás
2 990 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

Vitray Tamás, a magyar televíziózás legendás, sokak által tisztelt és szeretett személyisége olyan dolgokról mesél ebben a könyvében, amelyekről még sosem szólt. Merész és nagy belső fegyelmet igénylő munkát végez: végigjárja gyermekkora viszontagságos tájait, hogy sem magát, sem környezetét nem kímélő éleslátással összerakja múltja darabjait.
Sajátos helyzetbe hozza magát: most ő a riporter és a riportalany is egy személyben. Ám -ahogyan tőle ezt a műsorain keresztül megszokhattuk- most sem elégszik meg egyszerű, unalomig ismert formával, egy szimpla önéletrajzi regénnyel vagy riportkönyvvel. Vitray Tamás saját magával, saját magáról is úgy beszél, ahogyan híres műsoraiban a beszélgetőtársaival, beszélgetőtársairól. Figyel. Reflektál. Összerak. Megért. Új összefüggéseket fedez fel. Egyetlen felesleges szava, kérdése sincs. Határozottan, egyértelműen peregnek a szavai. Vitray analízis helyett szintézist teremt, az értelem és érzelem, a drámai jelenlét szintézisét.
Mert nem az a lényeges ebben a visszaemlékezésben, hogy a megélt örömök mellett mennyi borzalom és fájdalom hatotta át ezt a gyerekkort, hanem az, miként lehetett túlélni, és mit lehetett kezdeni vele. S noha látszólag egyetlen szó sem esik arról, hogy milyen utak, csalódások, remények, újrakezdések vezették őt el a Magyar Televízió épületéig, a Kiképzés mégis erről a kalandnak egyáltalán nem nevezhető, ám "kiképzésnek" joggal tartható, küzdelmes útról szól. A kezdetekről, a lehetőségekről, amelynek végén ott áll egy ember, aki (új) nevet szerez magának, s egy ország emlegeti őt így: "A Vitray".
A CD-t Vitray Tamás fölolvasásában hallgathatjuk meg.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631426908
  Kiadó
  Magvető Kiadó
  Kiadás éve
  2008
  Oldalszám
  1
  Tömeg
  500 g/db