Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAczél Petra: Médiaretorika

-25%
Aczél Petra: Médiaretorika
1 800 Ft
Akció: 1 350 Ft1350
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Összerezzenek, ha ez-egy beszélgetésben szóba kerül. Nem tudom eldönteni, hogy védjem vagy figyeljem, hogyan állja ki a próbát. "Az üres retorikán túl" intik le, azután próbálják leleplezni: "a retorikának semmi köze ahhoz, amit mondunk", vagy figyelmeztetik, "ne manipulálj a retorikával", és végül belátják, "ez csak retorika".
Még mielőtt letenné a könyvet, abban a hitben, hogy védőbeszédet tart a kezében, megnyugtatom a nyájas Olvasót, nem a retorika apológiája ez a kis kötet.
Nincs ugyanis ok arra, hogy karddal, szóval, könyvvel védjük a védhetetlent. Ez tényleg csak retorika. Éppen úgy csak, ahogyan a kommunikáció, a benyomások, a találkozások; az élet. Csak. Amikor ezt mondjuk, valószínű, hogy végeredményben a megismerés legmélye felé indultunk. Miért kellene hát ezt sietve elrontanunk?
Ezúttal csak retorikáról lesz szó. Pontosabban arról, hogy ez a csak mire elég. Még pontosabban arról, ez a csak hogyan foglalja magában a médiát. Arról lesz szó, miként retorikus a média.
Ez a könyv csak állítás. Állítása annak, hogy létezik médiaretorika, és hogy ez a médiaretorika egy új, izgalmas felületét kínálja a mediatizált világ működésének és jelentéseinek.
Ez a könyvecske csak egy kérdés. Kérdés afelől, milyen látásmód kínálkozik a médialátványhoz, milyen hallás a médiahallgatáshoz, milyen felismerések a médialéthez. És válaszkísérlet azért, hogy újabb kérdések születhessenek.
Ez a könyv bizonyíték: egy csakból ennyit kihozni, erre tényleg csak a retorika képes.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639872158
  Kiadó
  Magyar Mercurius Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  160
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  230 g/db
Webáruház készítés