Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBáthori Csaba: Ellenmérgek - Esszék

-25%
Báthori Csaba: Ellenmérgek - Esszék
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!
Báthori Csaba új esszékötete három egységre tagolódik. Az első az utóbbi két évben írott jegyzeteket fogja össze, és többnyire az irodalmi művek - versek - olyan jegyeit elemzi, amelyeket a hagyományos esztétikai szemlélet elhanyagol: a mű "méreteit", a "befolyások" természetrajzát, a magány és a mű kapcsolatait, vagy éppen egy-egy költői életművet a maga egészében.
A második rész a szerző romániai - főleg a Gyimesekben szerzett - élményeit rögzíti személyes hitellel, aprólékos figyelemmel, távoli magyar és román attitűdök iránti érzékenységgel.
A harmadik részben kaptak helyet Báthori Csaba olyan kisebb irodalmi elemzései, amelyek egy-egy hazai vagy világirodalmi művet mutatnak be, illő rövidséggel, de a mélyebb észrevétel és megmérés szándékával.
Az egész kötet, reméljük, tükrözi a szerzőnek azt a szándékát, hogy hasznos, gyógyító "ellenmérgeket" adjon az olvasónak: segítse abban a ragaszkodásban, amelyet az igazi nagy irodalmi szövegek iránt táplál. A könyvet egy rövid beszélgetés zárja.
 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789632632568
  Kiadó
  Napkút Kiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  342
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés