Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMark Hollingsworth - Stewart Lansley: Londongrád - Az oligarchák nyugati kultúrája: pénz, politika, fegyver

-21%
Mark Hollingsworth - Stewart Lansley: Londongrád - Az oligarchák nyugati kultúrája: pénz, politika, fegyver
3 490 Ft
Akció: 2 750 Ft2750
Kezdete: 2017.10.07   Visszavonásig érvényes!

Mihail Hodorkovszkij
Borisz Berezovszkij
Roman Abramovics
Alekszandr Lebegyev
Oleg Gyeripaszka
Az elmúlt évtizedben sok tehetős és befolyásos ember hagyta ott Putyin Oroszországát és cserélte Moszkvát Londonra. Anglia valamiért vonzó célpont az orosz milliárdosok számára: ki fociklubot, ki napilapot menedzsel új hazájában. De vajon miért?
Kik a legismertebb vagyonos bevándorlók és mit kezdtek a pénzükkel? Hogy lehet, hogy még mindig ezer szállal kötődnek az orosz politikához, miközben nem kis befolyásuk van a brit döntéshozói körökben is? Miért ül évek óta orosz börtönben Hodorkovszkij? Hogyan élik a hétköznapjaikat azok, akik fél Londont megvehetnék? És miért keverik a legdrágább italokat is Pepsivel?

Az oligarchák köszönik szépen, jól vannak. A Szovjetunió széthullása utáni privatizáció során sok milliárd dolláros vagyonra tettek szert, és ha az óhaza talaja túl forró lett a talpuk alatt, hát Londonba menekültek. Most, a világot sújtó nehéz gazdasági helyzetben úgy tűnik, ismét nagy szükség van rájuk Oroszországban, így a Kremllel és Putyinnal ápolt kapcsolatuk, ha nem is rendeződni, de normalizálódni látszik. Az idáig vezető út azonban intrikákkal, cselszövésekkel és merényletekkel volt kikövezve, amelyekről a két ismert brit szakújságíró igényes munkája részletesen és rendkívül érdekfeszítően mesél.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  ISBN
  9789639910645
  Kiadó
  Partvonal Kiadó
  Kiadás éve
  2011
  Oldalszám
  440
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés