Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSTD-atlasz gyakorló orvosoknak - Klinikum, diagnózis, terápia

-5%
STD-atlasz gyakorló orvosoknak - Klinikum, diagnózis, terápia
9 800 Ft
Akció: 9 310 Ft9310
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!
A könyv jelenleg nem kapható.

A szexuális úton átvihetõ fertõzések (sexually transmitted infections, STI) a XX. század utolsó két évtizedében világszerte az érdeklõdés elõterébe kerültek. Ebben szerepet játszott a 80-as évek elején megjelent és azóta világjárványt okozó HIV-infekció, továbbá mindazok a kutatási eredmények, amelyek révén a különbözõ kórokozók által elõidézett fertõzések érthetõbbé váltak. Az STI a népesség jelentõs részét érinti, gyakoriak a szövõdmények, melyek döntõen a nemzõképességet befolyásolják, de nem elhanyagolható bizonyos kórokozók szerepe a nõgyógyászati daganatos megbetegedések, továbbá magzati károsodások létrejöttében sem. Az STI igazi interdiszciplináris terület, melyben a betegek ellátásában a bõr- és nemigyógyászok, nõgyógyászok, urológusok mellett a különbözõ szakterületeken dolgozó orvosok egyaránt érintettek lehetnek.
Az STD-Atlaszban az általános ismereteken túl (férfi és nõi genitáliák kórélettana, a kórelõzmény felvétele, a betegek vizsgálata, az urogenitális váladék értékelése) részletesen ismertetésre kerülnek a klasszikus nemi betegségek (szifilisz, gonorrhoea), az egyéb bakteriális (a nem gonorrhoeás eredetû urethritisek/cervicitisek, különbözõ etiológiájú vaginitisek) és vírusfertõzések (genitális herpesz, HPV), továbbá a nagyon gyakran diagnosztikus é s terápiás problémát jelentõ balanitisek és balanoposthitisek, vulvitisek is.
Természetesen a fertõzések között a HIV-betegség is megtalálható a korai felismerést elõsegítõ diagnosztikus és prognosztikai értékû bõr- és nyálkahártyatünetek bemutatásával.
Az STD-atlasz nemcsak a szakorvosképzést szolgálja, hanem az igen gazdag képanyaga és a naprakész információk révén a gyakorló orvosok munkájához is hasznos segítséget nyújt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9632260201
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2006
  Oldalszám
  212
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés