Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPusztaszeri László: Szerelmes huszadik századom - Életem és kortársaim regénye

-25%
Pusztaszeri László: Szerelmes huszadik századom - Életem és kortársaim regénye
Fő kategória >Irodalom >Esszé, publicisztika
4 000 Ft
Akció: 3 000 Ft3000
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Múlt századi ember vagyok, a rövid és kegyetlen huszadik század gyermeke. Túléltem egy világháborút és egy háborúval felérő forradalmat. Továbbá mindazt, ami a kettő között és utána következett. Életem filmjét visszapergetve, egyre inkább azt hiszem, hogy egy századforduló több puszta időszámítási kérdésnél. Életérzések, életszemléletek, életformák változása, amely az előző század emberét az új század számára valaminő furcsa őslénnyé teszi. Magam azonban azt vallom, amit korábbi századok életszerető gondolkodói: aki nem élte meg a huszadik század nagy kalandját, mit sem tudhat az élet édességről. Ha életem ebben a percben véget ér, akkor is elmondhatom, hogy nem éltem hiába. Akartam és tudtam élni, színesen, érdekesen, olykor veszélyesen is. Sokat dolgoztam, és pályám nagyobbik részében a munkám a kedvtelésem is volt egyben. Nem voltam munkamániás, a test és a lélek örömszerzésére is mindig találtam időt. Sokat szerettem, és talán engem is sokan szerettek.
Ezt a nagy túlélési kalandot talán azért sikerült nagyobb sebesülések nélkül teljesítenem, mert a bibliai Lótné példáján okulva, nem forgolódtam vissza. Elkeseredésekre csak ritkán és rövid ideig haló játékos kedvem megóvott minden felesleges önboncolástól és depressziótól. Minden nagy és komoly dolgot komolyan vettem, de nem volt olyan komoly dolog, amin éles nyelvemet meg ne fentem volna.
Ezáltal sikerült elérnem, hogy Chaplin szavait önértékelésemkor is kölcsönvehessem: "Megmaradtam valaminek: bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít, mint bármely politikusé."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636626075
  Kiadó
  Kairosz Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  470
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  460 g/db
Webáruház készítés