Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekPalkó A. - Szarvas F. - Lonovics J.: Tünetorientált klinikoradiológia

-5%
Palkó A. - Szarvas F. - Lonovics J.: Tünetorientált klinikoradiológia
7 900 Ft
Akció: 7 505 Ft7505

A „Tünetorientált klinikoradiológia” a beteget ellátó/vizsgáló klinikus részéről a vezető tünetek vagy körvonalazódó kórkép ismeretében adódó igények szerint foglalja össze a képalkotó diagnosztika lehetőségeit. Ebből az „alkalmazott radiológiai” megközelítésből adódott az elképzelés, mely szerint az egyes fejezetek elején a klinikus áttekintést nyújt az adott tünetről vagy kórképről, majd a fejezet második részében a radiológus - illetve a megfelelő fejezetben az echocardiográfus, vagy a szülészeti-nőgyógyászati ultrahangot végző specialista - számba veszi a lehetséges képalkotó módszereket, azok teljesítőképességét és határait.
A fentieknek megfelelően a könyv szólni kíván mind a klinikushoz (hogy a radiológiai lehetőségek ismeretében mérlegelni tudja vizsgálati lehetőségeit, igényeit), mind a radiológushoz (hogy reálisabban értelmezhesse a klinikus választ váró kérdését).
Egészében tehát a könyv a klinikus és a radiológus minél szorosabb együttműködését kívánja szolgálni és erősíteni, emellett hasznos lehet minden betegellátó kollegának, aki radiológiai lelettel találkozik munkája során.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632265483
  Kiadó
  Medicina Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  420
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés