Új Jelszó

Vásároljon ingyen!

Nálunk akár ingyen is vásárolhat!

A részletekért kattintson!

--->

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHatos Pál: Választott népek és a vereség kultúrája - Esszék a modern eszmetörténet vallásos kontextusainak köréből

-25%
Hatos Pál: Választott népek és a vereség kultúrája - Esszék a modern eszmetörténet vallásos kontextusainak köréből
3 125 Ft
Akció: 2 340 Ft2340
Kezdete: 2017.08.16   Visszavonásig érvényes!

Vajon a vallási kérdések mennyiben tekinthetők a modern történelem alakító tényezőinek? Amióta az európai történelmet és a politikai cselekvést többé nem a kereszténység jövendölte végidőkre való várakozás határozza meg, a vallási közömbösség az az integráltényező, amelyre a politikai közösség épül. Ám a vallás plurális valósága azóta sem szűnt meg befolyásolni vagy éppen provokálni egyéni és közösségi létezésünket, ráadásul folyamatosan és szisztematikusan "szökik ki" a tudományos leírás megértési kísérleteiből.
A kötet esszéi ezt a problémát járják körül megannyi téma ürügyén: a szekularizáció triumfalizmusa, a nemzeti kiválasztottság-tudat, a nemzedéki konfliktus, a város szimbolikája, az öregkor nyomorúsága, az emlékezés nosztalgiái, a biográfia törésvonalai és a történeti elbeszélés "terhe" alól minduntalan a vallási összefüggések, a cselekvési alternatívák közötti választások felett érzett egzisztenciális szorongásnak és reményeknek nemcsak egyéni dimenziója, hanem a modern történelemben strukturálisan jelenlevő politikai relevenciája is van.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155047435
  Kiadó
  Ráció Kiadó
  Kiadás éve
  2013
  Oldalszám
  328
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés