A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarország legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

A szabadkőműves Budapest

Alcím A páholyok szövetsége a Magyar Kultúra (1913-1944) tükrében
Szerző Dömölki János
A szabadkőműves Budapest

A szabadkőműves Budapest

Alcím A páholyok szövetsége a Magyar Kultúra (1913-1944) tükrében
Szerző Dömölki János
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9789637010033
Kiadó:
Kárpátia Stúdió
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
368
Tömeg
520 g/db

A szabadkőművesek valós szerepének vizsgálatára 1913-ban még semmilyen levéltári forrás nem állhatott rendelkezésre a páholyokból, de az akkor megindult jezsuita Magyar Kultúra című lap azt a célt tűzte ki, hogy felveszi a harcot az ateista forradalmárokkal szemben. A Bangha Béla szerzetes által irányított szellemi küzdelem hevében olyan tudás acélosodott meg, amely nemcsak védekezett, hanem látványos támadásokat bonyolított le az országhódítók irányába.

Dömölki János ezekből, a Magyar Kultúrában megjelent írásokból állított össze egy kötetet, amely tökéletes kiegészítője Raffay Ernő történész kutatásainak. Hiszen amíg Raffay a titkos szervezet belső konspirációit leplezi le, addig Dömölki azt ismerteti, hogy az adott korban miként látták a szabadkőműves mesterkedéseket a Magyar Kultúra szellemi honvédői. Nekik nem voltak bizonyítékaik, de figyelték az akkori idők jeleit és nagyjából olyan kortünetet írtak le, mintha a zsebükben lettek volna a titkos összejövetelek jegyzőkönyvei. Bámulatos összegzéseik azt igazolják, hogy a tudás és a szellemi erő mekkora leleplezésre képes, ha tisztában vagyunk ennek az erejével.

Dömölki János nem most kezdte a tematikus kötetek összeállítását. Személyében korunk egyik legjelentősebb "szabadkőműves-szakértőjéről" van szó, aki mások mellett olyan műveket állított össze, mint a szabadkőművesség magyar nyelvű irodalmának kalauza és bibliográfiája 1786-2017 között. Saját könyvtára az ország egyik legjelentősebb szabadkőműves vonatkozású gyűjteményével rendelkezik. És ami még ennél is fontosabb, Dömölki János is azt az utat járja, mint Raffay Ernő.


---------------------------


Dömölki János (1967-) jogász, könyvgyűjtő, bibliográfus, a szabadkőműves szövetség magyar nyelvű irodalmának kutatója. Negyedszázada gyűjti és tanulmányozza e destruktív mozgalomnak főként a "Trón és az Oltár" ellen irányuló összehangolt, azok ledöntésére és megsemmisítésre irányuló tudatos és szervezett törekvését és tevékenységét. Főként a szabadkőműves szövetségre vonatkozó ritka és becses, gyakorlatilag hozzáférhetetlen könyvei egy részét már "közkinccsé" tette az Arcanum Digitális Tudománytárban Dömölki János könyvgyűjteménye címszó alatt, ahol a Kelet és Hajnal című hivatalos szabadkőműves folyóiratok egyes évfolyamai is megtalálhatók. Eddig megjelent munkái: "A népért a sötétség ellen, az igazsággal!" A szabadkőműves szövetség magyar nyelvű irodalmának kalauza és bibliográfiája 1786-2017 (2017); A nemzetrontó vallásellenes irányzatok boszorkánykonyhái. A szabadkőműves szövetség, ahogy politikusaink látták 1883-1943 (2020); A szabadkőműves szövetség a zsidó és protestáns sajtó tükrében (2021); Szerkesztésében jelent meg Nagy Elek: A szabadkőművesek titkai és más írások. Kitaszított jobboldali publicisták I. (2021) és Id. J. H. Rosny: Rachel és a szerelem. Regény a modern zsidók erkölcsi világából. Keresztény regénytár I. (2019).

30%
5 990 Ft
4 193 Ft
Kezdete: 2023.05.26   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Dömölki János
Alcím:
A páholyok szövetsége a Magyar Kultúra (1913-1944) tükrében
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK