A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarország legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Budapest ostromának legendái (1944-1945)

Szerző Mihályi Balázs
Budapest ostromának legendái (1944-1945)

Budapest ostromának legendái (1944-1945)

Szerző Mihályi Balázs
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9789637010026
Kiadó:
Kárpátia Stúdió
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
210
Tömeg
258 g/db

Szálasi Ferenc felelős Budapest pusztulásáért? Sztálin parancsa miatt kellett volna november 7-re elfoglalnia Malinovszkij marsallnak Budapestet 1944-ben? Steinmetz és Osztapenko parlamentereket előre megfontoltan lőtték le a németek, esetleg a magyarok? A román csapatokat Malinovszkij azért vonta ki Budapestről, hogy a pesti hídfő elfoglalásának sikerében ne kelljen osztoznia a románokkal? A gettót egy német tábornok mentette meg a nyilasok tömegmészárlásától? A védők kitörési kísérletét valóban elárulták, ezért nem volt sikeres? Budapest ostroma valóban egy második Sztálingrádnak tekinthető?

Mihályi Balázs könyve ezekre és más, Budapest ostromához köthető kérdésekre keresi a választ. A főváros pusztulása a II. világháborús magyarországi harcok egyik kiemelkedő eseménye, amely mély nyomokat hagyott a túlélők emlékezetében és egyben a magyar történelmi mementóban is. A közvélemény, a történészek és a politikusok vitái pedig máig nem jutottak nyugvópontra az ostrom egyes eseményeinek megítélését illetően.

A kötet a források bemutatásán keresztül, oknyomozó módszerek segítségével, lépésről-lépésre ismerteti a vitatott történetek hátterét. Mihályi Balázs lebilincselő stílusban vezet végig az eseményeken és mintha egy történelmi krimi nyomozásában vennénk részt, úgy bontakoznak ki a szemünk előtt az akkori történések és az abban szerepet játszók emberalakjai. A szerző - mint Columbo nyomozó - lényegre tapintó kérdéseket tesz fel, a választ pedig meghagyja az olvasók számára, hogy eldöntsék, mi a legenda és mi a valóság. Ezért is páratlanul érdekes Mihályi Balázs új könyve Budapest ostromáról.

---------------

Mihályi Balázs 1980-ban született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett térképészként és ugyanott szerezte doktori címét is. Fő kutatási területei: a Kárpát-medencében létesített XX. századi erődítések és Budapest ostroma, mely utóbbinak az egyik legelismertebb kutatója. Számos önálló kötete jelent meg Budapest ostromáról magyarul és angolul, és több, az ostrom történetéhez köthető forráskiadvány szerkesztője és szerzője is. 

30%
3 990 Ft
2 793 Ft
Kezdete: 2023.05.26   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Mihályi Balázs
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK