Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDr. Bereckei Tamás: Rejtett indítékok a párkapcsolatban - Vonzalom, párválasztás, szexualitás

-25%
Dr. Bereckei Tamás: Rejtett indítékok a párkapcsolatban - Vonzalom, párválasztás, szexualitás
2 940 Ft
Akció: 2 205 Ft2205
Kezdete: 2017.02.12   Visszavonásig érvényes!

Vajon mely jellemzők alapján ítélünk egy ellenkező nemű személyt vonzónak, és miért éppen ezek a tulajdonságok tetszenek nekünk? Hogyan szól bele a kultúra ösztönös választásainkba? Miért annyira eltérőek a két nem szexuális motivációi? Miért lépnek félre a nők és a férfiak, s milyen partnert választanak a rövid távú viszonyhoz? Honnan ered a féltékenység, és mi határozza meg annak erősségét? Hogyan következtethetünk egy személy arcvonásaiból belső tulajdonságaira és várható viselkedésére?

A kérdések az evolúciós pszichológia világába vezetnek. Az emberi természet "mélystruktúrájában" ugyanis olyan programok működnek, amelyek tudatos felismerés és megfontolás nélkül alakítják párkapcsolati viselkedésünket. Ezek a törzsfejlődés során jöttek létre, egyszerűen azért, mert hasznosak voltak őseink túlélésében és szaporodásában. Éppen ezért ahhoz, hogy megértsük ösztönös vonzalmainkat és döntéseinket, mindenekelőtt azt kell világosan látnunk, hogy mely erők formálták a viselkedésünket évmilliókon keresztül, s ez milyen nyomot hagyott a jelenlegi életünkön.

Ha jobban tisztában lennénk az emberi természet rejtett mozgatórugóival, talán nagyobb találékonysággal és hatékonysággal irányíthatnánk az életünket és kapcsolatainkat.

A könyv célja elősegíteni ennek az önismeretnek a kialakulását, valamint bemutatni a legújabb kutatási eredményeket ezen a mindannyiunk számára izgalmas és meghatározó területen.

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9786155281013
    Kiadó
    Kulcslyuk Kiadó
    Kiadás éve
    2012
    Oldalszám
    252
    Kötésmód
    puha kötés
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés